Jak szybko odróżnić dobre masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła. Stara metoda
Masz wątpliwość co do jakości masła.
Możesz skorzystać ze starej XX wiecznej metody.
Jak szybko rozpoznać i odróżnić masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła.
Dlaczego warto jeść masło ?
Masło jest naturalnym tłuszczem zwierzęcym.
Masło nie może zawierać mniej niż 80% tłuszczu i nie więcej niż 16% wody (poza masłem stołowym, które nie może mieć mniej niż 73,5% tłuszczu i nie więcej niż 24% wody).
W masłach smakowych i osełkach nie zawsze jest tak jak wymagają w/w normy.
Masło dobrej jakości powinny jeść kobiety w ciąży i dzieci, gdyż jest ono bogatym źródłem witaminy A, E i D.
A teraz skorzystaj ze starej domowej metody jak odróżnić dobre masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła:
Weź dwa kawałki zwykłego papieru.
Natrzyj jeden kawałek masłem a drugi kawałek papieru margaryną lub tłuszczem podobnym do masła.
Teraz uważaj i się nie poparz.
Podpal zapałką kawałek papieru natartego margaryną i powąchaj jak pachnie palący się papier.
Potem zrób to samo z papierem natartym masłem dobrej jakości.
Przekonasz się, że masło dobrej jakości pachnie przyjemnie a ten nasmarowany margaryną lub tłuszczem gorszej jakości pachnieć będzie nieprzyjemnie, nawet będzie mieć zapach smaru.
Jak szybko odróżnić dobre masło od margaryny lub tłuszczu podobnego do masła. Stara metoda
http://domowesposobynazdrowie.pl/jak-odroznic-dobre-maslo-od-margaryny-lub-tluszczu-podobnego-do-masla/ …